top of page

Reglement

Om de wedstrijden van Futsal Liga Lede en de werking van de vereniging degelijk te organiseren, werd door het bestuur een huishoudelijk reglement opgesteld.

Naast dit reglement maakt Futsal Liga Lede gebruik van de spelregels opgesteld door de K.B.V.B. (http://www.belgianfootball.be/nl/spelregels), tenzij een afwijkende regel werd opgenomen in het reglement van FLL.

Het bestuur van FLL kan altijd bijkomende maatregelen nemen die niet opgenomen zijn in dit reglement of ervan afwijken in uitzonderlijke gevallen.

​

ARTIKEL 1: STRUCTUUR & BEHEER

  1. De vereniging draagt de naam: FUTSAL LIGA LEDE (FLL).

  2. De vereniging heeft tot doel: het bevorderen en beoefenen van het zaalvoetbal in de gemeente Lede en de directe omgeving.

  3. FLL wordt beheerd en gecontroleerd door het bestuur.

  4. Het bestuur van FLL is bevoegd beslissingen te nemen bij onvoorziene omstandigheden. Het bestuur van FLL is ten allen tijde gemachtigd om wijzigingen aan te brengen in het huishoudelijk reglement.

  5. Toetreden tot het bestuur is steeds mogelijk. De samenstelling van het bestuur is op de website te vinden.

​​

ARTIKEL 2: AANSLUITEN BIJ FLL

  1. Elk lid wordt geacht kennis te hebben van de reglementen en wordt geacht ernaar te handelen. Men is verplicht kennis te nemen van informatie die het bestuur verspreidt via de website, e-mail, brieven…

  2. Elk club aangesloten bij FLL verplicht zich ertoe deel te nemen aan de competitie en de beker. De deelname aan andere wedstrijden is niet verplicht.

  3. Er is een beperking van maximum 25 aangesloten leden per club.

  4. Iedere speler moet op de dag van de wedstrijd minstens 16 jaar oud zijn en kan maar bij één club in FLL aangesloten zijn.

  5. Enkel spelers tot en met 1ste provinciale worden toegelaten. Dit geldt voor zowel veld, zaal- en minivoetbal alsook voor jeugdspelers. Het bestuur zal regelmatig de spelerslijst controleren, maar dit blijft steeds de verantwoordelijkheid van de clubs.

  6. Aansluitingen van nieuwe spelers zijn enkel mogelijk voor aanvang van het seizoen en tijdens de transferperiode van het lopende seizoen. Een aansluiting van een nieuw lid tijdens de transferperiode van het lopende seizoen kost 10 euro en deze speler is pas speelgerechtigd na bevestiging van het bestuur. De transferperiode zal gecommuniceerd worden door het bestuur via mail en/of via de website.

  7. Het opstellen van een niet-speelgerechtigde speler zal gepaard gaan met een omzetting van de uitslag in een nederlaag met forfaitscore en een administratieve boete van 30 euro. Indien beide ploegen een niet-speelgerechtigde speler opstelden tijdens dezelfde wedstrijd, krijgen beide ploegen geen punten en krijgen ze elk een administratieve boete van 30 euro.

  8. Elk lid dat wenst geschrapt te worden op de clublijst dient dit per mail aan de verantwoordelijke van zijn/haar club te melden én aan het bestuur van FLL.

  9. Tijdens het seizoen kan geen enkele transfer gedaan worden van de ene club naar een andere club. Echter, indien een club algemeen forfait geeft voor 1 september (dus voor aanvang van het nieuwe seizoen) kunnen de leden van deze club alsnog aansluiten bij een ander club. Dit wordt niet beschouwd als transfer, aangezien de club nog geen competitie- of bekerwedstrijd heeft gespeeld tijdens het nieuwe seizoen. De voorwaarde is echter wel dat de forfait gevende club zijn schulden heeft vereffend met FLL.

  10. Elke club dient jaarlijks een voorschot van 150 euro te betalen ter bevestiging van zijn deelname aan de volgende competitie of bij een eerste inschrijving.

  11. Het bestuur van FLL heeft het recht om op ieder ogenblik een club of leden van een club uit te sluiten voor verdere deelname indien ze zich schuldig maken aan feiten van verbaal of lichamelijk geweld en/of wangedrag ten opzichte van andere clubs, de bestuursleden van FLL of de scheidsrechters.

​

ARTIKEL 3. BETALINGEN AAN FLL

  1. Alle betalingen aan FLL gebeuren door storting op rekeningnummer: IBAN : BE65 7370 2895 0196       BIC: KREDBEBB

  2. Een duidelijke omschrijving in de referentie is verplicht.

  3. Betalingen in contant geld worden niet aanvaard.

  4. Alle boetes worden van de boeterekening afgehouden. Bij aanvang van elk seizoen dient het saldo van de boeterekening 150 euro te bedragen. Financiële sancties opgelopen tijdens het seizoen zullen verrekend worden met deze boeterekening. Club die zich herinschrijven zal gevraagd worden deze boeterekening terug aan te zuiveren tot de som van 150 euro.

​

ARTIKEL 4: WEDSTRIJDMODALITEITEN

  1. De aanduidingen van de scheidsrechters gebeuren door het bestuur.

  2. De thuisspelende club moet minstens 25 minuten voor aanvang van de wedstrijd aanwezig zijn in de sporthal. Voor de bezoekende club is dit 20 minuten voor aanvang van de wedstrijd.

  3. Ten laatste 5 minuten voor aanvang van de wedstrijd moet het scheidsrechtersblad volledig ingevuld zijn en overhandigd worden de scheidsrechter.

  4. Zowel thuisspelende als bezoekende club word geacht een verantwoordelijke aan te stellen. Dit kan of de kapitein van de club of een afgevaardigde zijn. De verantwoordelijke van beide clubs dient op het wedstrijdblad vermeld te worden. Indien het om een speler of gaat, mag deze zelf aan de wedstrijd deelnemen.

  5. De verantwoordelijke van de thuisspelende club is verplicht om:

    • Het scheidsrechtersblad in te vullen.

    • VOOR aanvang van de wedstrijd de som van € 20 aan de scheidsrechter te overhandigen.

    • Tijdens de rust van de wedstrijd een drankje te voorzien voor de scheidsrechter.

    • Er voor te zorgen dat de wedstrijd in een gemoedelijke sfeer plaats vindt.

    • Eventuele blessures te laten noteren op het scheidsrechtersblad.

    • Na de wedstrijd het wedstrijdblad ondertekenen en bezorgen op de afgesproken plek = achter de toog van de kantine.

  6. De verantwoordelijke van de bezoekende ploeg is verplicht om:

    • Het scheidsrechtersblad in te vullen.

    • Er voor te zorgen dat de wedstrijd in een gemoedelijke sfeer plaats vindt.

    • Na de wedstrijd het wedstrijdblad ondertekenen.

    • Eventuele blessures te laten noteren op het scheidsrechtersblad.

  7. Blanco wedstrijdbladen worden door de thuisploeg opgehaald achter de toog in de kantine van de sporthal Den Ommegang. Na de wedstrijd dient de thuisploeg 1 exemplaar van het wedstrijdblad terug te leggen achter de toog. Een tweede en derde exemplaar van het wedstrijdblad wordt respectievelijk door de thuis- en uitploeg bijgehouden.

  8. Een club moet met minstens drie spelers zijn om aan een wedstrijd te beginnen. Indien hier niet aan voldaan, volgt er een forfaitnederlaag.

  9. Voor elke gewonnen wedstrijd krijgt een club 3 punten. Een gelijke stand levert 1 punt op en bij verlies ontvangt men geen punten.

  10. Wanneer de liga verdeeld is over 2 reeksen, zijn er 2 promovendi en 2 dalers bij het einde van de competitie. In reeks 1 dalen de twee clubs die op de 2 laatste plaatsen eindigden. In reeks 2 stijgen de twee clubs die op de plaatsen 1 en 2 eindigen. Bij gelijkheid van punten gelden in volgorde van belangrijkheid: aantal gewonnen wedstrijden, doelpuntensaldo, gescoorde doelpunten. Indien nog steeds gelijk wordt de rangschikking bepaald door een testwedstrijd. Testwedstrijden zullen enkel gespeeld worden wanneer het om een belangrijke positie in het klassement gaat ( kampioen, degradatieplaatsen of stijgers).

  11. Nieuwe clubs starten steeds in de laagste reeks.

​

ARTIKEL 5: WEDSTRIJDVERPLAATSING

  1. In geval van overmacht (vb. ongeval, overlijden van een aangesloten lid…) kort voor het plaatsvinden van een wedstrijd, kan het bestuur beslissen om de match op een latere datum (opnieuw) in te plannen.

  2. Elke club heeft het recht om 2x per seizoen een wedstrijd te verleggen. Enkel competitiewedstrijden en bekerwedstrijden uit de poulefase kunnen verlegd worden. De te volgen procedure voor de wedstrijdverplaatsing staat hieronder beschreven:

  • Indien de aanvraag tot het verleggen van een wedstrijd minstens 14 dagen op voorhand gebeurt, dan is de tegenpartij verplicht om dit te aanvaarden.

  1. De aanvrager mailt naar het bestuur => Men annuleert hierop de wedstrijd en contacteert de scheidsrechter en sportdienst.

  2. De aanvrager kiest 3 mogelijke data uit de lijst van vrije speeldagen op deze website en contacteert de tegenpartij via mail.

  3. Op de website zal een lijst staan met vrije speeldagen. Hieruit kan gekozen worden om een nieuwe datum te bepalen.

  4. Elke club krijgt bij aanvang van het seizoen per mail een lijst van mailadressen van alle clubs.

  5. De tegenpartij kiest een datum uit deze 3 mogelijkheden en beantwoordt de aanvragende club binnen een redelijke termijn.

  6. De aanvrager mailt de overeengekomen nieuwe datum naar het bestuur.

  7. Het bestuur bevestigt van zodra de wedstrijdverplaatsing volledig geregeld is en de zaal werd gereserveerd bij de sportdienst.

  • Indien de aanvraag tot het verleggen van een wedstrijd niet minstens 14 dagen op voorhand gebeurt, dan kan de tegenpartij de wedstrijdverplaatsing verwerpen. Indien de tegenpartij toch akkoord is om de wedstrijd te verleggen, dan dienen beide ploegen onderling een datum af te spreken ( a.d.h.v. de lijst met data van vrije dagen) en dit aan het bestuur te communiceren, ten laatste zeven dagen voor de te verplaatsen wedstrijd. Het bestuur zal dan de verplaatsing regelen, maar kan niet garanderen dat de wedstrijd effectief kan verplaatst worden. Indien de verplaatsing niet tijdig kan geregeld worden, zal de wedstrijd toch plaatsvinden op de voorziene datum.

  • Vanaf minder dan 7 werkdagen voor de geplande wedstrijd worden geen wedstrijden meer verplaatst, ongeacht of beide clubs akkoord zijn met de verplaatsing.

​

ARTIKEL 6: VERZEKERING

  1. Bij een sportongeval dient men zo snel mogelijk het bestuur van FLL op de hoogte te stellen en de nodige formaliteiten te regelen.

  2. De blessure moet verplicht gemeld worden op het wedstrijdblad en men dient een aangifteformulier van het sportongeval in te vullen en aan het bestuur te bezorgen.

  3. Iedere blessure MOET vermeld worden op het scheidsrechtersblad.

  4. Een blanco aangifteformulier van een sportongeval wordt elke club via mail ter beschikking gesteld. Ook achter de toog in de kantine liggen blanco aangifteformulieren. Gelieve deze instructies te volgen bij het invullen van het ongevallenformulier van verzekeraar Ethias:

    • Pagina’s 1, 2 en 3 worden door het slachtoffer en de clubverantwoordelijke ingevuld.

    • Op pagina 3 dient het slachtoffer een kleefbriefje van zijn/haar ziekenfonds aan te brengen alsook het document onderaan te tekenen.

    • Pagina 4 moet de behandelende arts invullen.

  5. Wanneer het formulier correct en volledig is ingevuld, mail je een scan naar Wouter Van der Elst. Wouter controleert de aangifte en geeft verdere instructies. Van zodra Ethias het ingevulde ongevallenformulier van het bestuur van FLL heeft ontvangen, zal er dossier geopend worden en zal Ethias rechtstreeks contact opnemen met het slachtoffer. In geen geval dient een club het formulier rechtstreeks aan Ethias te bezorgen.

  6. FLL is niet verantwoordelijk voor diefstal in de kleedkamers of op het terrein. Waardevolle voorwerpen mogen niet achtergelaten worden in de kleedkamers.

  7. FLL wijst alle verantwoordelijkheid af indien men niet het nodige doet om te voldoen aan de reglementen.

​

ARTIKEL 7: SCHEIDSRECHTER

  1. Voor de wedstrijden georganiseerd door FLL zal het bestuur van FLL een scheidsrechter oproepen. Dit zijn in eerste instantie steeds scheidsrechters die de cursus Futsalscheidsrechter, door K.B.V.B. ingericht, succesvol hebben afgerond. Er wordt van deze scheidsrechters verwacht dat zij ook de vervolmakingscursussen, om op de hoogte van de laatste wijzigingen aan de spelregels, volgen.

  2. De scheidsrechter moet uitgerust zijn in sportkledij die afwijkt van de tenue van beide ploegen. In noodgevallen kan hij gebruikmaken van een hesje.

  3. Elke scheidsrechter dient volgende attributen in zijn bezit te hebben:

    • Fluitje met kogeltje (best twee)

    • Uurwerk of chronometer

    • Notaboekje met schrijfgerief

    • Rode en gele kaarten

    • Geldstuk voor de toss

  4. De scheidsrechter ontvangt 20 euro van de thuisploeg in competitiewedstrijden. In bekerduels betalen beide ploegen elk 10 euro. Wanneer er geen 20 euro (of elk 10 euro in beker) betaald wordt, krijgt de thuisploeg een forfaitnederlaag. In de beker de ploeg die niet wenst te betalen. De scheidsrechter dient ’20 euro ontvangen’ te noteren op zijn wedstrijdblad, of de ploeg die niet wenste te betalen.

  5. Het is een algemeen gebruik dat de thuisploeg tijdens de pauze van de wedstrijd een non-alcoholisch drankje voorziet aan de scheidsrechter.

  6. Na de wedstrijd dient de scheidsrechter erop toezien dat alle gegevens correct worden ingevuld op het wedstrijdblad (plaats, uur, wedstrijd, ploegnamen, handtekeningen kapiteins, naam scheidsrechter en handtekening, ontvangen vergoedingen, correcte score…) en eventueel melding maakt van een toekomstig verslag, blessures, speler zonder identiteit, incident…

  7. De scheidsrechter wordt gevraagd om zijn notities enige tijd te bewaren. Deze kunnen gebruikt worden bij betwistingen.

  8. Het is de scheidsrechter toegelaten om kaarten te trekken zolang spelers zich binnen de sportzaal bevinden (beperkt tot 15 min. na de wedstrijd). Zaken die daarbuiten nog gebeuren, meldt men in een verslag.

  9. De scheidsrechter dient minimaal 10 minuten voor de start van de wedstrijd aanwezig te zijn in het gebouw en dient 5 minuten voor de wedstrijd klaar te staan in de sportzaal om het wedstrijdblad te controleren.

  10. Wanneer een club 10 minuten na de start van de wedstrijd nog niet aanwezig is op het terrein en ook geen contact heeft opgenomen met het bestuur van FLL, dan mag de scheidsrechter de zaal verlaten. Hij zal dit dan wel steeds moeten melden aan het bestuur van FLL.

  11. De scheidsrechter controleert de identiteit van de spelers de hand van een identiteitskaart of rijbewijs.

  12. Wanneer een speler deze niet voor handen heeft, mag hij toch beginnen aan de wedstrijd als een geldig bewijs wordt afgeleverd tijdens de wedstrijd.

  13. Wanneer een speler geen bewijs kan voorleggen, maar toch speelt, moet de scheidsrechter dit uitdrukkelijk melden op zijn wedstrijdblad.

  14. De sanctie voor de club waarvan een speler geen geldig identiteitsbewijs kon voorleggen, is dezelfde als deze voor het opstellen van een niet-speelgerechtigde speler.

 

ARTIKEL 8: AANDUIDINGEN SCHEIDSRECHTER & VERVANGINGEN

  1. Elke scheidsrechter ontvangt voor de competitiestart een mail van het bestuur met daarin de vraag welke speeldagen hij prefereert, rekening houdend met eventuele andere competities. Daarna wordt door het bestuur de kalender voor een bepaalde periode bezorgd aan de scheidsrechter. Dit zal in verschillende schijven gebeuren tijdens het seizoen.

  2. Wanneer een scheidsrechter de kalender met de aanduidingen ontvangt, dient hij/zij deze kalender zo snel mogelijk na te kijken. Indien een scheidsrechter ziet dat een bepaalde aanduiding voor hem/haar niet mogelijk is, dient hij/zij dit zo vlug mogelijk te melden aan het bestuur van FLL.

  3. De scheidsrechter is vrij om zelf een vervanger te zoeken uit het scheidsrechtersbestand van FLL, maar brengt het bestuur van FLL hiervan steeds tijdig op de hoogte. Wanneer de scheidsrechter er niet in slaagt een vervanger aan te duiden, dan zal het bestuur deze taak op zich nemen.

  4. Wanneer er geen scheidsrechter of vervanger kan gevonden worden, dient het bestuur van FLL de betreffende clubs hiervan op de hoogte te brengen. Er zal dan aan de clubs gevraagd worden om een vervangende scheidsrechter aan te duiden. Deze vervanger hoeft geen gediplomeerd scheidsrechter te zijn, maar moet uiteraard noties hebben van het wedstrijdreglement. Het reglement van de K.B.V.B. bevindt zich hier: http://www.belgianfootball.be/nl/spelregels.

  5. Beide clubs dienen wel steeds akkoord te gaan met de aangeduide vervanger, en dit voor aanvang van de wedstrijd.

  6. Het is niet toegelaten om een scheidsrechter of vervanger aan te duiden die deze enigszins belang kan bij hebben bij het verloop van de wedstrijd of de uitslag.

  7. De scheidsrechter dient te allen tijde onpartijdig te oordelen en/of handelen.

  8. Wanneer er geen scheidsrechter aanwezig is bij aanvang van de wedstrijd én de clubs vinden geen vervanger, dan kunnen clubs de keuze maken om ofwel de wedstrijd te spelen zonder scheidsrechter ofwel een aanvraag doen bij het bestuur van FLL om de wedstrijd op een later tijdstip te spelen. Belangrijk is dat in beide gevallen het bestuur op de hoogte wordt gebracht.

  9. Wanneer een scheidsrechter zonder enige reden zijn aanwezigheid niet heeft aangekondigd bij het bestuur van FLL, zal het bestuur contact opnemen met de betreffende scheidsrechter. Daarna kan besloten worden om maatregelen te nemen.

 

ARTIKEL 9: PROCEDURE & MODALITEITEN STRAFSCHOPPENSERIE

  1. In de competitie en de poulefase van de beker kan een wedstrijd op een gelijkspel eindigen. Bij bekerwedstrijden die na de poulefase op een gelijkspel eindigen zal een strafschoppenserie de winnaar bepalen, zonder voorafgaande verlengingen.

  2. De scheidsrechter bepaalt naar welk doel de strafschoppen zullen worden genomen.

  3. De scheidsrechter zal tossen en de aanvoerder van het team dat de toss wint, beslist of zijn team de eerste of de tweede strafschop zal nemen.

  4. Beide teams nemen om beurt 5 strafschoppen.

  5. Een gelijk aantal spelers van elk team is vereist bij het begin van de strafschoppenserie.

  6. Ieder team kiest bij aanvang van de strafschoppenserie de spelers die een strafschop zullen nemen (= "gerechtigde spelers"). De andere spelers ("niet-geselecteerde spelers") zullen geen strafschop nemen, ook niet indien men per ploeg meer dan 5 strafschoppen moet nemen. Het aantal gerechtigde spelers bij beide teams moet bij aanvang van de strafschoppenserie gelijk zijn. Indien bij het einde van de wedstrijd en voordat de strafschoppen worden genomen, een team een groter aantal gerechtigde spelers heeft dan het andere team, moet dit team haar aantal spelers verminderen tot het aantal van het andere team.

  7. Tijdens de strafschoppenserie mag enkel een geblesseerde doelverdediger worden vervangen, door zowel gerechtigde als niet-geselecteerde spelers.

  8. Als de doelverdediger wordt uitgesloten tijdens de strafschoppenserie, kan hij enkel worden vervangen door een gerechtigde speler.

  9. De scheidsrechters moeten de strafschoppenserie niet staken als een team tot minder dan 3 spelers wordt gereduceerd tijdens deze strafschoppensessie.

  10. Elke strafschop moet door een andere speler genomen worden en alle in aanmerking komende spelers (gerechtigde spelers) moeten een strafschop hebben genomen, voordat een gerechtigde speler een tweede strafschop mag nemen. Wanneer alle gerechtigde spelers een strafschop hebben genomen, hoeft dezelfde volgorde als in de eerste serie niet in acht te worden genomen.

  11. Nadat elk team 5 strafschoppen heeft genomen en beide een gelijk aantal of geen doelpunten hebben gemaakt, wordt de strafschoppenserie voortgezet. Het team dat een doelpunt meer heeft gemaakt dan het andere team, nadat beide teams een gelijk aantal strafschoppen hebben genomen, is de winnaar.

 

ARTIKEL 10: VERSLAGEN & SANCTIES

  1. Wanneer een scheidsrechter tijdens een wedstrijd een rechtstreeks rode kaart trekt, dient hij deze te kunnen verantwoorden in een verslag. Dit verslag bevat de clubnaam, namen van betrokken spelers, wedstrijddatum, wedstrijd en uiteraard wat zich precies heeft afgespeeld.

  2. Er wordt met aandrang aan scheidsrechters en clubs gevraagd om melding te doen van opvallende wedstrijdfases, ruzies, bedreigen, vernielingen aan infrastructuur, respectloos gedrag tegenover personeel Sportdienst Lede…

  3. Op basis van deze verslagen en meldingen kan het bestuur van FLL overgaan tot het nemen van de gepaste maatregelen. De betrokken partijen worden hiervan op de hoogte gebracht door het bestuur van FLL.

  4. Ploegen kunnen steeds hun ongenoegen uiten over beslissingen van een scheidsrechter. Wanneer verschillende ploegen dezelfde klachten hebben, kan het bestuur van FLL de feiten onderzoeken en gepaste maatregelen nemen.

  5. Alle verslagen van de scheidsrechters na wangedrag van een club of een rechtstreekse rode kaart van een speler worden eerst door het bestuur behandeld. Na beoordeling van de feiten zal het bestuur de strafmaat bepalen en meedelen aan de betrokken partijen. Bij beroep tegen deze strafmaat zal een strafcomité de zaak behandelen, op voorwaarde dat de omstandigheden/feiten dit verantwoorden. Het bestuur kan ook steeds beslissen om onmiddellijk de strafmaat door het strafcomité te laten bepalen.

  6. Het strafcomité bestaat uit:

    • Minimum drie leden van het bestuur van FLL

    • Minstens 3 afgevaardigden van clubs aangesloten bij FLL

    • Een afgevaardigde van de scheidsrechters

  7. Als club en/of speler is men verplicht aanwezig te zijn bij een oproeping door het strafcomité.

  8. Het strafcomité is bevoegd om de strafmaat te bepalen.

  9. Afgevaardigden van de clubs in het strafcomité zullen willekeurig gekozen worden en er zal voldoende in geroteerd worden.

  10. Indien een speler in de loop van het seizoen (competitie, beker of tornooi) een 3de gele kaart bekomt, wordt hij geschorst voor 1 wedstrijd. De schorsing geldt voor de eerstvolgende wedstrijd, dus de eerste wedstrijd die volgt op de wedstrijd waarin de 3de gele kaart werd bekomen. Indien deze wedstrijd wordt verplaatst, blijft de schorsing voor die wedstrijd behouden. Elke 3de daaropvolgende gele kaart is opnieuw goed voor 1 speeldag schorsing.

  11. Twee gele kaarten in dezelfde wedstrijd (= rood) voor een speler is een automatische schorsing van 1 speeldag voor de volgende wedstrijd van zijn club. Indien deze wedstrijd wordt verplaatst, blijft de schorsing voor die wedstrijd behouden.

  12. Bij een rechtstreekse uitsluiting – direct rood – is de speler geschorst voor de eerstvolgende wedstrijd. Indien deze wedstrijd wordt verplaatst, blijft de schorsing voor die wedstrijd behouden. Het bestuur of het strafcomité bepaalt tevens een bijkomende straf en zal de betrokken partijen hiervan op de hoogte brengen.

  13. Een schorsing geldt voor alle functies. Dit wil zeggen dat een speler die geschorst is omwille van 3 gele kaarten, geen enkele functie kan uitoefenen op de dag van zijn schorsing, dus ook niet verantwoordelijke.

  14. De verantwoordelijke van de club wordt verondersteld kennis te hebben dat zijn speler geschorst is tijdens de eerstvolgende wedstrijd zoals bepaald in puntje 10, 11 of 12 van dit artikel. Elke bijkomende sanctie of schorsing zal door het bestuur uitdrukkelijk gecommuniceerd worden via mail en/of website.

  15. Schorsingen lopen door naar het nieuwe seizoen.

  16. Het bestuur is bevoegd om een speler of club een financiële sanctie op te leggen, indien dit ze nodig acht om de waarden en normen binnen FLL te waarborgen. Hieronder ziet u een overzicht van enkele frequente overtredingen en hun bijhorende sanctie. De sancties bij het te laat indienen van de spelerslijst, het inschrijvingsformulier, het betalen van de factuur of voorschot,... is vrij te bepalen door het bestuur.

  • Gele kaart 

  • Rode Kaart 

  • Ontbrekende gegevens of laattijdig invullen wedstrijdblad 

  • Ontbreken wedstrijdblad achter toog kantine 

  • Opstellen niet-speelgerechtigde speler 

  • Aangekondigde forfait ≥ 5 dagen vooraf 

  • Aangekondigde forfait < 5 dagen vooraf 

  • Onaangekondigde forfait 

  • Schorsing wedstrijd door overrompeling, vechtpartij, uitsluitingen, weigeren naar de kleedkamer te gaan bij uitsluiting, terreinverlating door ploeg,...  

  • Administratieve nalatigheid, niet-naleven huisreglement Sporthal Ommegang

  • Algemeen forfait ploeg of vanaf 4 x forfait

5 EUR

10 EUR

5 EUR

10 EUR

30 EUR + verlies met forfait

20 EUR + verlies met forfait

40 EUR + verlies met forfait

60 EUR + verlies met forfait

50 EUR

​

​

10 EUR

​

Algemene uitsluiting ploeg + verlies boeterekening

bottom of page